Bordrolama
Server Mali Müşavirlik, bordrolama hizmeti konusunda Türkiye’de öncüdür. Bordro ve bordrolamaya ilişkin hizmetlerle birlikte sosyal güvenlik operasyonları konularında hizmet verir. Bu hizmetlere ek olarak, yabancı çalışanlar için bordro, sosyal güvenlik ve stopaj vergisi hizmeti sağlar.
Bordro Hizmetleri
Yeni çalışan kaydı ve ilgili bilgiler
- Tüm ayrıntılarıyla bordro hesaplama
- Bordro cetvelinin aylık bildirimi
- Mükellefin stopaj vergisi ve sosyal sigortalar ödemeleri konularında bilgilendirme
- Çalışanların istihdam durumlarına ilişkin her türlü değişikliklerini resmi kurumlara iletme
- İşe alma prosedürlerine ilişkin danışmanlık desteği
- Resmi kurumlara teslim edilen yasal raporların hazırlanması
- Çalışanların işten çıkış işlemlerinin yapılması
Bordro Unsurları
Çalışan Kesintileri
- Sosyal Güvenlik Sigortası Kesintisi
- Sosyal Güvenlik Sigortası İşsizlik Kesintisi
- Gelir Vergisi
- Damga Vergisi
İşveren Kesintileri
- Sosyal Güvenlik Sigortası Kesintisi
- Sosyal Güvenlik Sigortası İşsizlik Kesintisi
Net Maaş Hesaplaması
Brüt Maaş (Toplam Çalışan Kesintisi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi)
Türkiye’de Oturma İzni
(İkâmet) Alma
Muhasebe firması olmamızın ötesinde, Özbek Mali Müşavirlik olarak Türkiye’de iş kurmayı planlayan yabancılara çok özel çözümler sunuyoruz. Yabancı şirketlerin temel gerekliliklerinden biri oturma izni almaktır. Şirket kuruluşunun yanında, İstanbul’da ya da Türkiye’nin diğer yerlerinde iş kuran mükelleflerimize oturma izni hizmeti sağlıyoruz.
Türkiye’de uzun süreli ikamet için ,oturma izni almak isteyen adayların aşağıdaki belgeleri göç idaresinden alınacak randevu sırasında yetkiliye sunmaları gerekmektedir:
İkamet İzni Başvuru Formu
. Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
. Dört (4) adet fotoğraf
.Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkana sahip olduğuna dair beyan
.Geçerli sağlık sigortası (sigorta süresi,istenilen ikamet izni süresini kapsamalıdır. Aşağıdakilerden biri yeterli sayılır.)
- İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanıldığına dair il sosyal güvenlik birimlerinden alınan e-imzalı/imzalı ve kaşeli /mühürlü belge
- Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü provizyon belgesi (SGK’dan getirilecek provizyon belgeleri aile ikamet izinlerinde hem destekleyici,hem de aile bireylerini kapsayacak biçimde olmalıdır.)
- Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü belge
- Özel Sağlık sigortası (Poliçede ‘’İşbu poliçe 06/06/2014 tarih ve 9 sayılı ikamet izni taleplerinde yaptırılacak özel sağlık sigortalarına ilişkin genelgede belirtilen asgari teminat yapısını kapsamaktadır.’’ibaresi bulunmalıdır. Lütfen başvuru sırasında sigorta poliçenizin imzalı ve kaşeli/mühürlü aslını ibraz ediniz. Uzatma başvurularında ise sadece poliçenizin onaylı (kaşeli,imzalı)örneğini koyunuz.)
- Kira sözleşmesi ile kalıyorsanız,sözleşmenizin noter onaylı örneğini de başvuru belgelerinize ekleyiniz.
- Otel ,hotel gibi yerlerde kalıyorsanız ,bu yerlerde kaldığınız dair belgeleri de başvurunuza ekleyiniz.
Çalışmak için oturma izni başvurusunda gerekli olan belgeler:
- 4 vesikalık foto
- Pasaport
Pasaportun belirtilen sayfalarının fotokopileri: başvuran kişinin fotoğrafını gösteren sayfa, son girişinde damga vurulan sayfa, pasaportun geçerlilik ve sona erme tarihini gösteren sayfa.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alınmış olan çalışma izninin aslı ve kopyası.
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Türkiye’de Çalışma İzni Alma
Türkiye’de şirket kurulduktan sonra doğan ihtiyaçları çok iyi biliyoruz. Yeni kurulan bazı şirketler kendi bordroları altında yabancı personel istihdam etmek ister. Türkiye’de işleyiş gösteren bir muhasebe firması olarak şirketlerin yabancı personeli için gerekli olan çalışma izinlerinin alınmasında destek sağlıyoruz.
Türkiye’de çalışmak için çalışma izni gereken yabancılar Türkiye ya da yurtdışında başvuru yapabilirler.
- Yurtdışında ikâmet eden yabancılar, oturdukları ya da vatandaşı oldukları ülkelerdeki Türk konsolosluklarına başvurabilirler.
- Geçerli oturma izni olan yabancılar (eğitim amaçlı oturma izinleri dışında en az 6 ay geçerli olması şartıyla) doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuru yapabilirler.
Çalışma izniyle ilgili daha fazla bilgi ve destek için size ve yabancı çalışanlarınıza yardıma hazırız.